Meghívó

XIII.DÉLI VÁROSRÉSZEK KÖZÖSSÉGI BESZÉLGETÉS
TOP-6.9.2-16-PC1-2017-00001

A „Helyi identitás és kohézió erősítése Pécs városában” projektben 2018. áprilisában rendeztük meg az első közösségi beszélgetéseket, melyek célja a helyi igények felmérése mellett az együttműködésen, partnerségen alapuló közösségi programok tervezése. Szeretnénk, hogy a közös munka eredményes és egyben széleskörű legyen, továbbá minél jobban tudjuk aktivizálni a helyi közösségeket.

időpont: 2019. január 21.
helyszín: Pécs, Mosolymanó Családi Központ
(7636 Pécs, Polgárszőlő utca 13.)

A decemberi közösségi beszélgetés témája a közösségi programjavaslatok egyeztetése, újabb ötletek áttekintése. A közösségek részvételével megvalósuló tervezési időszak eredménye a közösségi interjúkból, felmérésekből, beszélgetésekből megvalósuló 13 helyi cselekvési terv és a cselekvési terv kidolgozása során elkészített, településrészekre vonatkozó rendezvénynaptár összeállítása.

A programjavaslat űrlap tartalmazza a lakosság és a helyi közösségeket képviselő civil szervezetek által javasolt és benyújtásra kerülő programokat. Fontos, hogy a programokat és folyamatokat kidolgozó civil szervezetek célterületi együttműködésre törekedjenek és ötleteik több programelemet tartalmazzanak. A projekt célja a helyi kisközösségi élet fellendítése, a célterületi társadalmi szövetbe illeszkedő, a közösségek igényeire reflektáló közösségfejlesztési tevékenységek megvalósítása. A helyi hagyományok feltárása, felelevenítése, a közösségi eredmények bemutatása, közösségi találkozók szervezése, helyi erőforrások feltárása, művelődő közösségek kialakítása, a helyi értékek feltárása.

A programjavaslat űrlap, a programjavaslat űrlap minta és a programjavaslat űrlap kitöltési útmutató a https://pecsikozossegek.hu/ honlap „Dokumentumok” menüpontban elérhető és letölthető. A meghívó csatolmányában is megtalálhatóak az említett űrlapok.

Kérjük vegyen részt a közösségi beszélgetésen, képviselje szervezetét! Részvételére feltétlenül számítunk az egész várost átölelő közösségi tervezési munkában és a 36 hónapos megvalósítási időszakban!

PROGRAM:
KÖZÖSSÉGI INTERJÚK EREDMÉNYEI
KÖZÖSSÉGI PROGRAMJAVASLATOK EGYEZTETÉSE
KÖZÖSSÉGI BESZÉLGETÉS