MEGHÍVÓ

XIII. DÉLI VÁROSRÉSZEKI KÖZÖSSÉGI BESZÉLGETÉS
TOP-6.9.2-16-PC1-2017-00001

„A helyi identitás és kohézió erősítése Pécs városában” projekt előkészítésének keretében 2018. áprilisától rendezünk havonta közösségi beszélgetéseket, melyek a helyi igények felmérése mellett az együttműködésen, partnerségen alapuló közösségi programok tervezését szolgálják. Célunk, hogy a széleskörű tervező munka eredményeként minél jobban aktivizálódjanak a helyi közösségek. A projekt a helyi kisközösségi élet fellendítését, a városrészi társadalmi szövetbe illeszkedő, a közösségek igényeire reflektáló közösségfejlesztési tevékenységek megvalósítását segíti, melynek eszközei: a helyi hagyományok feltárása, felelevenítése, a közösségi eredmények bemutatása, közösségi találkozók szervezése, helyi erőforrások feltárása, művelődő közösségek kialakítása, a helyi értékek feltárása és bemutatása.
A programalkotás 2019. áprilisában lezárul. Soron következő beszélgetésünk az eddig beérkezett javaslatok összegzésére, megvitatására irányul.

időpont: 2019. március 11. hétfő 10:00 óra
helyszín: Mosolymanó Családi Központba
(7636 Pécs, Polgárszőlő utca 13.)

A közösségek részvételével zajló tervezési időszak eredménye a közösségi interjúkból, felmérésekből, beszélgetésekből megvalósuló Pécs 13 városrészi helyi cselekvési terv kidolgozása és a 3 évre vonatkozó közösségi rendezvénynaptárak összeállítása.

A programjavaslat űrlap a lakosság és a helyi közösségeket képviselő civil szervezetek által javasolt és benyújtásra kerülő programok összefoglalását segíti. Fontos, hogy az eseményeket és folyamatokat kidolgozó civil szervezetek célterületi együttműködésre törekedjenek és ötleteik mind több közösségi tevékenységet tartalmazzanak.
A programjavaslat űrlap, a programjavaslat űrlap minta és a programjavaslat űrlap kitöltési útmutató a https://pecsikozossegek.hu/ honlap „Dokumentumok” menüpontban elérhető és letölthető. A meghívó csatolmányában is megtalálhatóak az említett űrlapok.

Kérjük vegyen részt a közösségi beszélgetésen, képviselje szervezetét! Részvételére feltétlenül számítunk az egész várost átölelő közösségi tervezési munkában és a 36 hónapos megvalósítási időszakban!

PROGRAM:
KÖZÖSSÉGI PROGRAMJAVASLATOK ISMERTETÉSE
KÖZÖSSÉGI PROGRAMJAVASLATOK EGYEZTETÉSE
KÖZÖSSÉGI PROGRAMJAVASLATOK BEFOGADÁSA