KÖZÖSSÉGI BESZÉLGETÉS, 2018 JÚLIUS

A Déli városrészek célterület negyedik közösségi beszélgetésére a Pécsi Kulturális Központ Apáczai Művelődési Házában került sor, amelyen egy magánszemély és három civil szervezeti képviselő jelent meg.

A közösségi beszélgetés elején először bemutatkoztak egymásnak a résztvevők, lévén hogy a célterületen egy új egyesület is képviseltette magát. A bemutatkozás után rövid projekt ismertetőt tartott a célterület felelős közösségfejlesztő, majd a lakossági kérdőív került a középpontba. Aki még nem vett részt a megkérdezésben, most kitöltötte a kérdőívet.

A közösségi interjúval kapcsolatban több észrevétel érkezett arra vonatkozóan, hogy kiket lenne érdemes felkeresni a közösségi tevékenységek történeti feltárása kapcsán. Erre vonatkozóan a javaslatokat főként a Kerekítő Egyesület képviselője fogalmazta meg. A célterület felelős közösségfejlesztő elmondta, hogy előreláthatólag szeptemberben fog megkezdődni az interjúkészítés.

A civil szervezetek vezetői között egyetértés fogalmazódott meg annak kapcsán, hogy elsősorban a családi programokat preferálják és az egészséges életmód tekintetében a sportolási programok kerülhetnek előtérbe. A sakk ismét szóba került és az egyik civil szervezeti képviselő elmondta nagyszabású tervét a Rózsadomb tekintetében, miszerint tánccal egybekötött sakkos programokat lehetne szervezni, hogy egyszerre legyen a fizikai és szellemi sport fejlesztve az ifjúság körében.