KÖZÖSSÉGI BESZÉLGETÉS, 2018 JÚNIUS

A harmadik közösségi beszélgetésen megjelent új érdeklődők, szervezetek számára a közösségfejlesztő célterület felelős röviden bemutatta a projektet. Külön bemutatásra került az információs pont is, mely 2018. június 11-től minden csütörtökön elérhető az érdeklődők számára.

A közösségi beszélgetés a programötletek ismertetésével folytatódott. Az egyik megjelent egyesület képviselője több programot is felvázolt a jelenlévőknek, amiket szeretne a jövőben megvalósítani a célterületen. Egyrészről szeretnének egyszeri programokat, másrészről folyamatos szakköröket létrehozni sakk témában. A beszélgetés folyamán elhangzott a fotókiállítás gondolata is. Erre reflektálva a beszélgetésen résztvevő egyesületi képviselő hozzátette, hogy a programokról készült képeket, valamint bármely sakkozókat ábrázoló portrét szívesen látna az iskola falain. Az iskola dolgozói hozzátették, hogy nem csak sakk témában, de őket is érdekelné a kiállítás.

Egy helybéli lakos véleménye szerint több „ismerkedős” programot kellene véghez vinni. Ezért szeretné, ha játékos „ismerkedős” estek és táncestek lennének, hogy minél inkább megismerjék egymást az emberek, annak érdekében, hogy ne érezzék magukat elszigetelve a célterületen és jobban kapcsolódjanak Pécs város körforgásához.