KÖZÖSSÉGI BESZÉLGETÉS, 2018 OKTÓBER

A Déli városrészek célterület hetedik közösségi beszélgetésére az Illyés Gyula Általános Iskolában került sor. A közösségi beszélgetésen a Pécsi Ifjúsági Kulturális Egyesület képviselője, a Mosolymanó Egyesület vezetője és a Kerekítő Egyesület pécsi képviselője vett részt.

A közösségi beszélgetés elején Bencze Zsolt célterületfelelős közösségfejlesztő ismertette a projekt jelenlegi szakaszát és részletesen beszámolt a helyi véleményvezérek és civil szervezeti vezetők felkutatásáról és a velük készített interjúk sikerességéről.

Ezt követően a megjelent személyek bemutatták azokat a programjavaslatokat, melyek egy részét már űrlap formájában is magukkal hoztak. A Pécsi Ifjúsági Kulturális Szövetség képviselője részletesen beszélt azokról a programokról, melyeket szeretne megvalósítani. Köztük szerepelt többek között a Malomvölgyi sportnap, illetve a kertvárosi medvehagymafesztivál. A másik két civil szervezeti vezető is örült a programjavaslatoknak és támogatásukat fejezték ki iránta. A Kerektő Egyesület képviselője és a Mosolymanó Egyesület elnöke egyaránt gyermek és családi programokkal álltak elő, melyekben már konszenzusra is jutottak egymással, így több olyan programjavaslat is meg fog születni a jövőben, melyet közösen dolgoznak ki. A Pécsi Ifjúsági Kulturális Szövetség képviselője és a Mosolymanó Egyesület elnöke között további együttműködési lehetőség bontakozott ki, egy esetleges családi nap keretében, ahol szükség lenne fiatal önkéntesekre, melyet a Pécsi Ifjúsági Kulturális Szövetség boldogan vállalna.

A közösségi beszélgetés során elhangzott, hogy több civil szervezeti képviselőt igyekeznek majd a megjelentek bevonni a projektbe és szeretnének több nagyszabású programot megvalósítani a célterületen a jövőben.

Összességében kijelenthető, hogy egy sikeres közösségi beszélgetést zártunk, melynek keretében a megjelentek ki tudták bontakoztatni kreativitásukat és pozitívan állnak hozzá a november havi közösségi beszélgetéshez Déli városrészek célterületen.