KÖZÖSSÉGI BESZÉLGETÉS, 2018 SZEPTEMBER

A Déli városrészek célterület hatodik közösségi beszélgetésére az Illyés Gyula Általános Iskolában került sor. A közösségi beszélgetésen az Illyés Gyula Általános Iskola egyik tanára, valamint két szervezeti vezető képviseltette magát.

A közösségi beszélgetés elején a Kerekítő Egyesület képviselője jelezte, hogy már sok előre megírt programjavaslata van, melyeket szeretne beépíteni a projektbe. Bencze Zsolt célterületfelelős közösségfejlesztő elmondta, hogy ebben tud segítséget nyújtani ügyfélszolgálati időben a kijelölt pontokon.

Ezt követően a közösségi programjavaslat űrlap egyeztetésére került sor. Az egyes pontokon közösen mentek végig a résztvevők és pár kérdést kivéve, egyöntetűen arra a következtetésre jutottak, hogy a programjavaslat űrlap átlátható és jól el lett készítve.

A közösségi interjúk kapcsán újfent ki lett emelve, hogy bár vannak ötleteink interjú alanyokra, mindig örülünk, ha a közösségi beszélgetésen résztvevők tudnak nekünk segíteni abban, hogy mely civil szervezeteket és azon belül kiket tudunk megkeresni, megkérdezni az adott célterületen, annak érdekében, hogy minél pontosabb képet kapjunk a célterület közösségi életéről, valamint helytörténetéről. Az interjú alanyokhoz a közösségi beszélgetés során nem érkezett javaslat, de ígéretet tettek arra vonatkozóan, hogy a továbbiakban is nyitott szemmel járnak és esetleges javaslataikat megosztják az adott célterületfelelőssel, legyen az bármely városrészben.

A közösségi beszélgetés során szakkör ötletek is felmerültek az Illyés Gyula Általános Iskola vonatkozásában, melyeket a későbbeikben beépítenek a programjavaslat űrlapba. A résztvevők előzetesen támogatták egymás terveit és megegyezés született abban is, hogy minden olyan programot támogatni fognak, mely a családok összefogására és a generációk közti egyenlőtlenség feloldását szolgálja.

Összességében kijelenthető, hogy sikeres közösségi beszélgetést zártunk és a résztvevők várakozással telve nézne az október havi közösségi beszélgetés elé.