KÖZÖSSÉGI BESZÉLGETÉS, 2019 ÁPRILIS

A Déli városrészek célterület áprilisi közösségi beszélgetésére a Mosolymanó Családi Központban került sor. A közösségi beszélgetésen több civil szervezet is képviseltette magát, köztük a Mosolymanó Egyesület.

A Közösségi beszélgetés elején Bencze Zsolt, célterület felelős közösségfejlesztő köszöntötte a megjelenteket.

A megjelent civil szervezeti képviselők közül Villuth András a Röppentő zenekar képviselője kezdte el a programjavaslatainak a bemutatását. Több ötletet is bemutatott a célterület vonatkozásában, melyeket nem feltétlen önálló módon kíván megvalósítani, hanem szeretné, ha egyes programjait felkarolná más civil szervezet és beépítené a javaslatai közé. Többek között beszélt a „Zenekuckó” című javaslatáról és a „Cseh Tamás emlékest” című beadott űrlapjáról is, melyeket a generációk közti tudásátadás és közösségépítés jegyében kívánna megvalósítani.

A Mozgáskorlátozottak Baranyai Egyesületétől Gyimesi Ferencné képviselő mutatta be a programjavaslatokat. Főként előadásokat szeretnének tartani a célterületen, melyek az egészséges életmódról és az iskolai érzékenyítésről szólnának a mozgáskorlátozottak tekintetében.

A Mosolymanó Egyesülettől több képviselő is megjelent. A programjavaslatokat Vörösné Deák Andrea, a Mosolymanó Egyesület elnöke mutatta be. Kitért az ünnepkörökre is és a jeles napokhoz kapcsolt terveit is elemezte. Központi témája a családok összefogása és a célterületen élő lakosság szorosabbá tétele volt.

A szavazás során, melyet egymás programjavaslataira tettek a szervezetek, nagy egyetértés volt és egymással közösen egy-egy javaslatot összevonva szeretnének a célterületen működő és megjelent civil szervezetek dolgozni, annak érdekében, hogy a közösségfejlesztés minél hatékonyabban meg tudjon valósulni a városrészben.

Kijelenthető tehát, hogy egy hasznos és tartalmas közösségi beszélgetést zártunk, melynek keretében a civil szervezetek képviselői egymással partneri viszonyban voltak.