KÖZÖSSÉGI BESZÉLGETÉS, 2019 FEBRUÁR

A Déli városrészek célterület januári közösségi beszélgetésére a Mosolymanó Családi Központban került sor. A közösségi beszélgetésen több civil szervezet is képviseltette magát, köztük a Mosolymanó Egyesület és a Kézművesek Baranyai Egyesülete.

A közösségi beszélgetés elején Bencze Zsolt célterület felelős közösségfejlesztő ismertette a projekt jelenlegi állását és az eddig beérkezett programjavaslatokat az egyes civil szervezetektől. A programjavaslat űrlapra vonatkozó kérdéseiket feltették az érintettek és örültek annak, hogy több programjavaslatuk is bekerülhet a későbbiekben a projektbe. A Mosolymanó Egyesület elnöke jelezte, hogy az újonnan leadott programjavaslatokat még szeretné majd dátum szerint rendszerezni. Az új programjavaslatok között szerepelt a „Pécsi Játszótéri Nap”, melyet több célterületen is szeretne a jövőben megvalósítani az egyesület, illetve a Mosolymanó Műhely, mely tanulókörnek felelne meg a későbbiekben. A Kézművesek Baranyai Egyesülete szeretné, ha a célterületen a programokról kiadásra kerülne egy újság, mely a helyi lakosságnak szólna és a projekt során megvalósított programokról tájékoztatná a helyieket. A Mosolymanó Egyesület képviselői jelezték, hogy szívesen együttműködnek és segítenek ennek megvalósításában, akár mint társszerkesztők. A továbbiakban a Kézművesek Baranyai Egyesületének képviselői elmondták, hogy bár önálló javaslatot nem nyújtanak be, de minden olyan programban segítséget tudnak nyújtani, melyhez helyszín biztosítás szükséges a célterületen. Ilyen programként felmerült esetlegesen a Közép-Megyer célterületen a Pécsi Fiatalok a Sportért Egyesület által leadott társasjáték program is, melynek örülnének a Cuháré Közösségi Házban is. Szívesen adnak előadást is bármelyik célterületen és közös ötletelésbe is kezdtek a Mosolymanó Egyesülettel a programokat tekintve, melyhez a kézművesség, mint fogalmi kör csatlakozhat.

A közösségi interjúkat tekintve a Mosolymanó Egyesület elnöke jelezte, hogy igyekszik segítséget nyújtani a jövőben is és minél több önline interjút kitöltetni a szervezeten belül. A Mosolymanó Egyesület a közösségi beszélgetés végeztével visszaadott 21 kitöltött kérdőívet, melyet a tagságával és a programokon megjelentekkel sikerült kitöltetnie.

Összeségében tehát kijelenthető, hogy tartalmas és hasznos közösségi beszélgetést zártunk, melynek végeztével a civil szervezeti képviselők pozitívan tekintettek a jövőbe és a március havi közösségi beszélgetésre.