KÖZÖSSÉGI BESZÉLGETÉS, 2019 JANUÁR

A Déli városrészek célterület januári közösségi beszélgetésére a Mosolymanó Családi Központban került sor. A közösségi beszélgetésen több civil szervezet is képviseltette magát, köztük a Mosolymanó Egyesület, a Kulturált Állattartásért és Tiszta Környezetért Egyesület, a Kerekítő Egyesület és a Pécsi Magyar-Orosz Társaság.

A közösségi beszélgetés elején Bencze Zsolt célterület felelős közösségfejlesztő ismertette a projektet a megjelent civil szervezeti képviselőknek lévén, hogy több új szervezet is megjelent. A közösségi beszélgetés során szóba kerültek a lakossági kérdőívek is, melyek kitöltésében a Mosolymanó Egyesület és a Pécsi Magyar-Orosz Társaság is segítséget nyújt a jövőben. A projekt kapcsán a Mosolymanó Egyesület kifejtette, hogy pozitívan tekint a jövőbe és szeretnék, ha minél több civil szervezettel együtt tudnának működni a jövőben annak érdekében, hogy minél színesebb programokat tudjanak kidolgozni és aktív közösség építés valósuljon meg a célterületen. A Kerekítő Egyesület vezetője felvetette, hogy lehetne a célterületen a helytörténet feltárása és a közösségfejlesztés tekintetében egy helyi újságot létrehoznia a civil szervezeteknek, melyben a programjaikat és a célterületi helytörténetet ábrázolnák negyedéves kiadásban. A Kulturált Állattartás és Tiszta Környezetért Egyesület képviselője elmondta, hogy szeretne olyan programot szervezni, ami jeles napokhoz kapcsolódik, nevezetten az Állatok világnapja környékére szeptember végén, így beépíthető lenne a projektbe, akár egy előadás a helyes állattartásról és a gazdák szokásairól a témában. A Pécsi Magyar-Orosz Társaság a nemzetiségi szálakat szeretné erősíteni a projektben és együttműködést sürgetett a többi szláv nemzetiséggel, akikkel a projekt kapcsán szeretne a jövőben összefogni és együtt megvalósítani a tervezési folyamatot.

A programjavaslat űrlapra vonatkozó kérdéseiket feltették az érintettek és örültek annak, hogy több programjavaslatuk is bekerülhet a későbbiekben a projektbe.

Összeségében tehát kijelenthető, hogy tartalmas és hasznos közösségi beszélgetést zártunk, melynek végeztével a civil szervezeti képviselők pozitívan tekintettek a jövőbe és a február havi közösségi beszélgetésre.