KÖZÖSSÉGI BESZÉLGETÉS, 2019 MÁRCIUS

A Déli városrészek célterület márciusi közösségi beszélgetésére a Mosolymanó Családi Központban került sor. A közösségi beszélgetésen több civil szervezet is képviseltette magát, köztük a Mosolymanó Egyesület.

A Közösségi beszélgetés elején Bencze Zsolt, célterület felelős közösségfejlesztő köszöntötte a megjelenteket.

Dr. Harmatné Horesnyi Mária, a Mosolymanó Egyesület és a Kerekítő Egyesület képviseletében érkezett a közösségi beszélgetésre. Mindenekelőtt elmondta, hogy nem szeretne önálló programot benyújtani a célterületen, hanem mindenben együtt kíván működni a Mosolymanó Egyesülettel és közösen kívánnak programokat kidolgozni, melyet már a közösségi beszélgetés előtt megbeszéltek egymással.

A Mosolymanó Egyesület részéről, Vörösné Deák Andrea elnökasszony elmondta, hogy több programjavaslattal is készültek a projekt kapcsán. Ezeket a programjavaslatokat Mihálykövi Andrea, célterület felelős közösségfejlesztő igyekezett összegyűjteni és rendszerezni. A célterületen leadott javaslatok között szerepelt a Márton naphoz kapcsolódó rendezvény, a Kertvárosi Szüret elnevezési program, a Közös Befőzés, a Tavaszi Örömtánc és még sok kreatív közösségépítő rendezvény ötlet.

Az eseményeket és a folyamatokat tekintve is megfelelő számú programjavaslat érkezett. Több javaslat mellé a Mosolymanó Egyesület képviselői felsorakoztattak támogató civil szervezeteket, melyekkel ígéretük szerint felveszik a kapcsolatot és közös ötletelésbe kezdenek a megvalósíthatóságot illetően.

Vörösné Deák Andrea, a Mosolymanó Egyesület elnöke a továbbiakban kifejtette játszótér felújítási tervét, melyet támogattak a megjelentek és a városban kialakított összes célterületen szeretnék megvalósítani.

A Kézművesek Baranyai Egyesületének emailváltása és személyes egyeztetés kapcsán Bencze Zsolt, célterület felelős közösségfejlesztő tolmácsolta Horváth Ágota elnökasszony üzenetét, mely szerint szívesen vállalnak szerepet egyes programokban, melyekben a célterületen bemutathatják és népszerűsíthetik a kézművességet. Ennek kapcsán felkínálták helyszínnek a Cuháré Közösségi Házat Postavölgyben, annak érdekében, hogy ott is lehessen közösségi rendezvényeket tartani. Elmondta, hogy ugyan önálló programjavaslatot nem nyújtanak be, de támogatnak minden közösségépítésre irányuló kezdeményezést, mely a profiljuknak is megfelel.

A közösségi beszélgetés végeztével szóba kerültek a közösségi interjúk, melyek kapcsán a Mosolymanó Egyesület ígéretet tett, hogy segítséget nyújt a jövőben is.
Összességében tehát kijelenthető, hogy tartalmas és hasznos közösségi beszélgetést zártunk, melynek végeztével a civil szervezeti képviselők pozitívan tekintettek a jövőbe és az április havi közösségi beszélgetésre.